طراحی خانه کودک ؛ برنامه فیزیکی خانه کودک و ریزفضاهای خانه کودک شامل جدول برنامه فیزیکی و استاندارد و ضوابط طراحی خانه کودکان و مهد کودک در 22 صفحه در قالب PDF آماده شده برای پایان نامه ها و رساله ها و مطالعات خانه کودک.

اصول طراحی خانه و مهد کودک

در دنیای امروز کودکان جایگاهی ویژه دارند و می توان آینده ملتها و جایگاه جهانی آنان را در گرو کیفیت تربیت کودکانشان دانست. فنون و روش‌های آموزش در کشورهای پیشرفته رشد و شکوفایی استعدادهای ذاتی کودکان را هدف قرار داده است. در این راستا کودک و راهنمای او باید از توانایی‌ها و نیازهای روحی و جسمی کودک شناخت لازم را به دست آورد و سپس در محیطی مناسب در جهت رشد و توسعه این توانایی ها گام بردارد.

منظور از محیط مناسب، محیطی است که کودک می‌توانند آزادانه در آن بدود، بازی کند و با توجه به فطرت خویش به جستجو و تجربه بپردازد. این فضا باید امنیت و حفاظت لازم را نیز برای کودک فراهم آورد و ابزار لازم را در اختیار او قرار دهد. خانه کودکان و مهد کودک فضای ویژه کودکان است که امکانات لازم برای تحقق اهداف تربیتی و رفتاری کودک را به بهترین شکل تامین می‌کند.

طراحی خانه کودک

استفاده کنندگان خانه کودک گروه سنی 3 تا 10 سال را شامل می‌شود. یکی از مهمترین اصولی که همواره مورد توجه معماران باید قرار گیرد، تلفیق معماری و طبیعت و ایجاد فضاهایی انعطاف پذیر و متنوع در طراحی خانه کودک است. فضاهای طراحی شده در خانه کودک باید بر اساس نیازهای روحی و جسمی کودکان ایجاد شوند. از این رو توجه به استانداردهای طراحی و ضوابط فضاهای ویژه کودکان بسیار حائز اهمیت است. از سوی دیگر بسیاری از پژوهش های حوزه کودک به وجه اکتسابی رشد و یادگیری می پردازد. فلسفه های متنوع آموزشی نظیر تجربه گرایی، طبیعت گرایی، رفتار گرایی و … نتیجه همین پژوهش ها است.

دیدگاه های نوین از جمله آموزش خلاق، یادگیری بازی محور و یادگیری فرآیندی را مبتنی بر خلاقیت و ابتکار کودک می داند که تحت تاثیر محیط فیزیکی و اجتماعی شکل می گیرد. در پی طراحی این شیوه های یادگیری، خلق فضاهایی برای میزبانی این شیوه ها ضروری است. طراحی فضاهای عمومی دوستدار کودک و پیش از آن جنبش ساخت زمینهای باز از یک طرف، توسعه مدارس باز، مدارس چند هسته ای، مدارس اجتماعی از طرف دیگر و خلق موزها، فرهنگسراها و پارک های اختصاصی کودکان همه پاسخی به این ضرورت است.

برنامه فیزیکی خانه کودک و ریزفضاهای آن

مهد کودک یا کودکستان از دو واژه مهد به معنی گهواره و بستر و واژه کودک که یک رده سنی از رده های سنی انسان می باشد، تشکیل شده است. گرچه در گذشته مهدکودک ها صرفا جهت نگهداری کودکان بوده اند، اما امروزه این مکانهای معماری هدفمند شده و تبدیل به آموزشگاهی برای آموزش، پرورش و نگهداری کودکان خردسال در بازه ایی زمانی از روز است، که نقش به سزایی در تربیت کودکان دارند و برای گذار آنها از محیط خانه به مدرسه برنامه ریزی شده اند.

متاسفانه با گذشت سالها از تاسیس فضاهای آموزشی، همچنان جامعه ما شاهد تحولات چشمگیری در معماری بناهای آموزشی نبوده است و در حال حاضر اکثر دبستان ها و مهد کودک ها در فضا های فاقد طراحی مناسب هستند. بی توجهی به تاثیر کیفیت فضای معماری در پرورش خلاقیت کودکان مانع ذوق وشوق کودک، برای ورود به آنها می‌شود. فضای خانه کودکان و مهدکودک شامل ریز فضاهای متنوعی است که تمامی نیازهای جسمی و روانی کودک را در قالب مجموعه ای واحد در اختیار کودک قرار می‌دهد.

PDF اصول طراحی خانه کودک ؛ برنامه فیزیکی خانه کودک و ریزفضاهای خانه کودک

در 22 صفحه با بیان گرافیکی و جدول برنامه فیزیکی کامل

خانه کودکی یا مهدکودک یک مجموعه آموزشی و تربیتی است که برای کودکان 3 تا 10 سال طراحی می‌شود. از این رو در معماری خانه کودکان باید نیازهای جسمی و روانی ایشان مد نظر قرار گیرد. از طرف دیگر به علت برخی نیازهای ویژه کودکان باید اصول و ضوابط و استانداردهای خاصی رعایت گردد که موضوع اصلی این گفتار است.

فایل حاضر با عنوان ضوابط طراحی خانه کودک ؛ برنامه فیزیکی خانه کودک و ریزفضاهای خانه کودک در قالب PDF و در 22 صفحه با ذکر منابع و ماخذ کامل شامل اطلاعات لازم برای طراحی خانه کودکان و مهدکودک است. همچنین فایل ارایه شده برای نگارش پایان نامه و رساله با عنوان پایان نامه طراحی خانه کودکان و مهدکودک مفید خواهد بود.

همچنین برای دانلود مطالب مرتبط با طراحی مهد کودک به لینک زیر مراجعه کنید:

فهرست مطالب گردآوری شده در این فایل

استانداردهای لازم برای طراحی خانه کودک

ریزفضاهای خانه کودک و استانداردهای طراحی

ورودی و سردر و نگهبانی

لابی و زیر مجموعه های آن

سالن فعالیت گروهی ( سالن چند منظوره )

طراحی داخلی سالن

کلاس ها و آتلیه های آموزشی

ابعاد کلاس درس مناسب

کلاس هنر

تجهیزات لازم برای کلاس ها

سمعی بصری

اتاق کامپیوتر

کتابخانه مهدکودک

رختکن و زمین بازی کودک

زمین ورزشی کودکان

محوطه و فضای باز

تاسیسات و انبار و پارکینگ

تناسبات انسانی در ابعاد مبلمان

ابعاد وسایل کلاس های کودکان

ایده های اصلی طراحی مهدکودک

ریزفضاهای خانه کودک

جدول برنامه فیزیکی

عرصه بندی فضاهای مهدکودک

منابع و ماخذ

دانلود فایل PDF اصول طراحی خانه کودک

طراحی خانه کودک ؛ برنامه فیزیکی خانه کودک و ریزفضاهای خانه کودک
طراحی خانه کودک ؛ برنامه فیزیکی خانه کودک و ریزفضاهای خانه کودک

دانلود پاورپوینت ضوابط طراحی خانه کودک

22 صفحه PDF شامل برنامه فیزیکی و ریزفضاها

برای خرید این فایل روی دکمه پرداخت و دانلود کلیک کنید.

راهنمای پرداخت و دانلود فایل

دانلود طراحی سایت پلان و لنداسکیپ ، اتوکد سایت پلان با برش و مبلمان سایت

فایل اصول طراحی خانه کودک توسط موسسه آکادمیکال ویرایش و جمع آوری شده است. این فایل قابل ویرایش و چاپ بوده و از اجزا و آبجکت های آن می توانید برای پرزانته طرح های حرفه ای و پروژه های دانشجویی خود استفاده کنید. همچنین موسسه آکادمیکال در زمینه های ذیل آماده ارایه خدمات به شما عزیزان می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره با ما تماس بگیرید.