آزمون طراحی معماری نظام از موضوعات مهم پیش روی داوطلبان اخذ پروانه اشتغال به کار در رشته معماری است. از آنجا که منابع آزمون طراحی و ضوابط طراحی آزمون نظام بسیار گسترده است؛ لذا در اختیار داشتن هندبوکی مختصر برای آزمون طراحی نظام مهندسی مفید خواهد بود، هندبوکی که ضوابط و قواعد ترسیمی را مختصراً بیان کند و نکات مهم در انجام مراحل طراحی موضوع آزمون را شرح دهد. در این مجموعه تلاش کرده ایم تا چنین راهنمای مختصر و جامعی ارایه دهیم. همچنین برای دانلود فایل های مشابه و نیز دانلود راهنمای مبحث سوم مقررارت ملی ساختمان لینک زیر را دنبال کنید:
آزمون نظام مهندسی ساختمان رشته طراحی معماری
هر فارغ التحصیل معماری برای ورود به دنیای جذاب حرفهای مهندسی معماری ، نیاز به قبولی در آزمون نظام مهندسی دارد. این آزمون مشابه آزمون کانون وکلای دادگستری برای دریافت پروانه وکالت برای فارغ التحصیلان رشته حقوق و آزمون فارغ التحصیلان پزشکی برای دریافت پروانه پزشکی است. در آزمون نظام مهندسی فرد با گذراندن آزمون ورود به حرفه معماری و کسب حد نصاب قبولی در هریک از آزمون های نظارت و اجرا و آزمون طراحی معماری می تواند پروانه کسب خود در زمینه مورد نظر را از نظام مهندسی استان خود اخذ کند. در این بخش تاکید بیشتر ما بر طلاحیت حرفه ای طراحی معماری و آزمون طراحی و ضوابط طراحی مهم در آزمون نظام مهندسی است.
موانع آزمون نظام مهندسی
مشابه هر آزمون استخدامی یا ورود به حرفه دیگر ، آزمون ورود به حرفه طراحی معماری نیز در سالهای گذشته تبدیل به مانعی بزرگ و جدی پیش روی مهندسان جوان شده است. شیوه جدید سوالات آزمون طراحی دربرگیرنده مسایلی پیچیده است که برای حل مشکلات طراحی باید مجموعهای از ضوابط و اصول طراحی را در کنار هم قرار داد که این خود باعث پیچیدهتر شدن این آزمون در ادوار گذشته شده است! البته مشخص نبودن دقیق منابع طراحی و گستردگی ضوابط و بعضا تناقضهای موجود در میان ضوابط طراحی آزمون نظام مهندسی و بیش از همه مسئله ترسیم دستی و کمبود وقت نیز بر پیچیدگی این مشکلات دامن زده است. در اینجا برای ورود به بحث آزمون نظام ذکر چند نکته ضرورت دارد :
شرایط برگزاری آزمون طراحی و شرکت در آزمون نظام مهندسی رشته معماری
- آزمون ورود به حرفه مطابق نیاز و ظرفیت و معمولا دو نوبت در سال و در ماه های اردیبهشت و آبان و با همکاری سازمان سنجش برگزار میشود.
- آزمون ورود به حرفه برای دریافت پایه سه مهندسی برای مهندسان معماری شامل سه بخش نظارت، طراحی و اجرا است.
- عضویت در نظام مهندسی برای شرکت در این آزمون اختیاری است.
- فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی برای شرکت در آزمون باید حداقل ۳ سال سابقه کار حرفهای (به تایید مهندسین دارای پایه) داشته باشند. برای مقطع ارشد این مدت 2 سال در نظر گرفته شده است.
- مهندسانی که باید برای خدمت سربازی اقدام کنند با قبولی در این آزمون تا ۴ سال وقت دارند که اصل مدرک خود را برای دریافت پروانه اشتغال به کار به نظام مهندسی ارایه کنند.
- مثل هر آزمون مهمی شرکت در آزمون ورود به حرفه به خصوص در بخش طراحی معماری به تمرین و مطالعه نیاز دارد. بنابراین توصیه میکنیم که حتی اگر شما فعلا مجاز به شرکت در آزمون این نوبت نیستید برای کسب تجربه هم که شده در این نوبت آزمون شرکت کنید و با سوالات و فضای آزمون بیشتر آشنا بشوید.
- آزمون طراحی معماری به شکل ترسیمی و جزوه باز برگزار میشود و حد نصاب قبولی شرکت کنندگان در آن ۵۰% است.
منابع آزمون طراحی معماری نظام مهندسی سال 1400
حالا که اهمیت آزمون ورد به حرفه و ضرورت آن برایی آینده حرفهای مشخص شد و قبل از معرفی راهنمای آزمون طراحی معماری که در این بخش معرفی شده، به منابع آزمون طراحی خواهیم پرداخت. البته لازم به ذکر است که منابع آزمون طراحی و مجموعه ضوابط طراحی آزمون نظام مهندسی بسیار گسترده است و در اینجا فقط به ذکر مهمترین منابع آزمون طراحی بسنده شده است. نکته مهمی دیگر اینکه در صورت وجود تناقض میان منابع آزمون طراحی و ضوابط طراحی در منابع مختلف ملاک ما جدیدترین ویرایش مقررارت ملی ساختمان خواهد بود. یک نکته بسیار مهم هم اینکه بعضی مقررات و آییننامههای مصوب به شکلی متفاوت در نظام مهندسی استانها و شهرداری شهرهای مختلف اعمال میگردد که این امر برای داوطلبانی که سابقه کار دارند بیشتر ایجاد مشکل خواهد کرد. در نهایت لازم به ذکر است که در راهنمای آزمون طراحی معماری معرفی شده در این بخش مرجع بالادستی ما مباحث 22 گانه و منابع آزمون طراحی بیان شده در ادامه است.
♦ مبحث چهارم ( الزامات عمومی ساختمان ) ویرایش 1396
– نکات مهم این مبحث به طور کامل در جزوه زیر اعمال شده است.
♦ مبحث سوم ( حفاظت ساختمانها در مقابل حریق ) ویرایش 1392
– ضوابط مربوط به راه خروج و برخی نکات مهم طراحی
♦ ضوابط مقررات شهرسازی و معماری برای معلولین
♦ مبحث پانزدهم ( آسانسورها و پلکان برقی ) ویرایش 1392
– فقط ضوابط مربوط به طراحی آسانسور
♦ مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری
– ضوابط مربوط به شهرسازی
♦ جزئیات اجرائی ساختمان
– شامل برخی اصول نقشه کشی فاز دو
♦ ضوابط آتش نشانی
– ضوابط مربوط به ارتفاع ساختمان و ایمنی و خروج
♦ اصول سازه ای و تاسیساتی که باید در طراحی معماری رعایت گردند.
برای دانلود جزوه طراحی آزمون نظام مهندسی آکادمیکال، شامل نکات مهم آزمون طراحی معماری روی دکمه پرداخت و دانلود کلیک کنید.
راهنمای آزمون طراحی معماری نظام مهندسی سال 1400
تیم معماری آکادمیکال با استفاده از تجربیات مهندسان جوان و همکاران با سابقه و با استفاده از منابع و کتب مختلف در زمینه آزمون طراحی معماری نظام مهندسی اقدام به ارایه جزوه راهنمای آزمون طراحی معماری نموده است. در این جزوه طراحی معماری ضوابط طراحی مرتبط با آزمون نظام و نکات مهم و اصول ترسیمی نقشه های فاز دو در اختیار شما قرار گرفته است. تلاش ما بر این بوده که این جزوه حدالامکان خلاصه و کابردی باشد و به همین جهت مطالب و نکات کلیدی آزمون طراحی در متن جزوه آمده است و نکاتی که به نظر کم اهمیت تر میباشد در پیوست های چهارگانه و جزوه سوم قرار داده شده است. البته توصیه ما این است که علاوه بر مطالعه دقیق این جزوه حتما مبحث چهارم را نیز مطالعه نمایید. در نهایت تیم معماری آکادمیکال آرزوی موفقیت روزافزون برای مهندسین جوان دارد که آینده خویش و کشور خود را به بهترین شکل رقم بزنند.
راهنمای آزمون طراحی معماری نظام و مهمترین ضوابط طراحی آزمون نظام 1400
” اعمال جدیدترین ویرایش مباحث تا سال 1400″
راهنمای آزمون طراحی معماری شامل مهمترین ضوابط طراحی آزمون نظام مهندسی ساختمان است که در سه بخش کلی آماده شده است. بخش اول شامل مهمترین نکات طراحی و قواعد ترسیمی است. در این بخش نکات مهم طراحی در آزمون نظام مهندسی با توجه به مبحث چهارم ( ویرایش سال 1396 ) و مبحث سوم ( ویرایش 1392 ) و منابع معتبر و نیز تجربیات شرکت کنندگان موفق در این آزمون طراحی گردآوری شده است. بخش دوم این مجموعه در برگیرنده چهار پیوست در زمینه ایمنی و ضوابط معلولین است. بخش سوم شامل نکات مهم طراحی و ترسیمی نقشه های فاز دو است که لزوما باید رعایت گردند.
شابلون برای ترسیم سریع در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی
از مشکلاتی که معمولا در امتحان طراحی نظام با آن مواجه خواهید شد، کمبود وقت است. ترسیم دستی نقشه های طراحی شده در آزمون نظام مهندسی اغلب کاری وقتگیر و طاقت فرسا است و همین دلیل برخی اشتباهات فاحش و عدم موفقیت در این آزمون ورود به حرفه است. برای حل این مشکل توصیه ما به شما این است که اولاً تمرین را فراموش نکنید تا سرعت ترسیم دستی شما بهبود یابد. دوماً توصیه میکنیم از شابلون های آماده استفاده کنید که در این بخش نمونهای از آن را برای دانلود قرار دادهایم. می توانید این شابلون را روی مقوا ماکت یا مصالح مشابه با لیزر برش دهید و به سادگی در جلسه آزمون طراحی از آن استفاده کنید.
آزمون طراحی معماری نظام
منابع آزمون طراحی نظام مهندسی
ضوابط طراحی آزمون نظام مهندسی ساختمان در درشته معماری
.
با آکادمیکال همراه باشید …
راه های تماس با ما
شماره تلفن تلگرام : 09338258316
لینک تلگرام : https://t.me/akademical
آی پی تلگرام : akademical@
آدرس ایمیل پشتیبانی :
akademical.au@gmail.com