اصول مکانیابی و ضوابط طراحی خانه سالمندان ، ریز فضاها و استاندارد خانه سالمندان [DOC] با ارجاعات درون متنی و منابع کامل
ضوابط طراحی خانه سالمندان ، ریز فضاها و استاندارد خانه سالمندان
نیازهای فیزیکی و روانی سالمندان
مهمترین ویژگی دوران کهنسالی ، زوال توانایی جسمی و روانی و آغاز دوران ناتوانی است. از دیدگاه اجتماعی ، سالمندی سنی است که انسان به طور مستقل قادر به انجام دادن کارهای خود نیست. سلامت جسمانی مهمترین عامل در ارتقای فعالیت سالمندان است زیرا بسیاری از افراد مسن، به دلیل آثار بر جای مانده از بیماری های مزمن که فعالیت های آنها را محدود می سازد، دچار معلولیت می گردند. عدم توانایی سالمندان در موارد مختلف برای فرد آزار دهنده است زیرا باعث می گردد این احساس در شخص ایجاد شود که توانایی ایجاد رابطه با دیگران را ندارد. توانایی های محدود و دگرگونی های جسمانی و روانی سالمندان موجب می گردد که محیط مسکونی جهت زندگی آنان با دقت و جزییات بیشتری طراحی گردد. براساس جدول زیر سالمندان را از نظر سن، توانایی و نوع فعالیت مورد علاقه شان می توان گروه بندی نمود.
اصول طراحی سرای سالمندان و ضوابط طراحی خانه سالمندان
اگر چه سالمندان ممکن است از بسیاری جهات شبیه افراد جوان تر به نظر آیند، مسئله تفاوت در توانایی های آنان و افراد جوان باعث می شود تا توجه خاصی به نیازهای ویژه آنها و چگونگی برآوردن این نیازها به وجود آید. سالمند شدن به معنای به وجود آمدن تغییرات شدید و با ملایم جسمانی و دقت در قوای حسی است. این تغییرات که باعث کاهش حوزه فعالیتی فرد سالمند و اعتماد به نفس او شده و به همین جهت طراحی کردن برای سالمندان، نیازمند یافتن راه حل های طراحی معماری برای چنین نیازهایی است. « بر اساس بیانیه های سازمان ملل،هیچ بخشی از محیط مصنوع نباید به طور جداگانه و خاص برای ناتوانان ساخته شود، بلکه بایستی محیطی فراهم نمود که همه افراد بتوانند از آن استفاده کنند. محیط مناسب سالمندان بایستی دارای شرایط خاص زیر باشد :
- اجتناب از موانع محیطی و برطرف کردن آنها
- ایجاد تغییرات لازم در سطوح و پله ها
- دادن ابعاد کافی به بازشوها
- فراهم نمودن محیطی مناسب از نظر شرایط خاص روحی و روانی سالمندان »
ریز فضاهای خانه سالمندان و استاندارد خانه سالمندان
به سبب افزایش سن و ایجاد برخی محدودیت های جسمانی و حواسی در سالمندان باید طراحی سرای سالمندان به گونه ای باشد که پاسخ گوی نیازهای جسمانی و روانی ایشان باشد. البته باید در نظر داشت که دگرگونی ها و ویژگی های خاص سالمندان از فردی به فرد دیگر به طور قابل ملاحظه ای تغییر می کند، بنابراین در طراحی خانه های سالمندان بایستی به آنها توجه نمود. این ویژگی ها عبارتند از :
- کاهش عملکرد دستگاه گوارش و قلب و عروق
- تغییر در حافظه و هوش و عملکرد ذهنی و حرکتی
- ضعف بینایی و شنوایی و سایر حواس
از این رو در این بخش به بررسی ریز فضاهای خانه سالمندان و اصول و ضوابط طراحی خانه سالمندان پرداخته شده و در قالب فایل Word در اختیار شما قرار گرفته است.
ضوابط طراحی خانه سالمندان ، ریز فضاها و استاندارد خانه سالمندان [DOC]
فهرست مطالب مطالعات خانه سالمندان
ویژگی های فیزیکی و روانی
نیازهای جسمی سالمندان
نیازهای روانی سالمندان
اصول طراحی خانه سالمندان
مکانیابی خانه سالمندان
جهت گیری مناسب
ارتباط فضایی خانه سالمندان
ریز فضاهای خانه سالمندان
اتاق درمانی و توانبخشی
رختشویخانه مرکزی
هال ورودی
اتاق نشیمن
کتابخانه
اتاق های غداخوری
آشپزخانه
اتاق خواب
اتاق کارکنان
اتاق مدیریت
سرویس های بهداشتی
انبار وسایل
ضوابط پله و آسانسور
رمپ و سطوح شیب دار
راهرو ها
محوطه باغبانی
محوطه بازی برای فرزندان
مبلمان و اسباب و اثاثیه
کفپوش مناسب
نرده های کمکی
نشانه ها و تابلوها
ضوابط طراحی خانه سالمندان
فایل Word ضوابط طراحی خانه سالمندان
در 75 صفحه با منابع کامل و ارجاعات درون متنی
سرای سالمندان یا خانه سالمندان یک مجموعه اقامتی و سکونتی است که برای افراد مسن طراحی می شود. از این رو در معماری خانه سالمندان باید نیازهای جسمی و روانی ایشان مد نظر قرار گیرد. از طرف دیگر به علت برخی محدودیت های حرکتی و ذهنی افراد ساکن در این مجموعه اقامتی باید ضوابط و استانداردهای خاصی رعایت گردد که موضوع اصلی این گفتار است. فایل حاضر با عنوان ضوابط طراحی خانه سالمندان ، ریز فضاها و استاندارد خانه سالمندان [DOC] در قالب Word و در 75 صفحه و با ارجاعات درون متنی و منابع کامل شامل اطلاعات لازم برای طراحی خانه سالمندان است. همچنین فایل ارایه شده برای نگارش پایان نامه و رساله با عنوان پایان نامه طراحی خانه سالمندان مفید خواهد بود.
دانلود ضوابط طراحی خانه سالمندان ، ریز فضاها و استاندارد خانه سالمندان [DOC]
دانلود فایل ضوابط طراحی خانه سالمندان
شامل ریز فضاها و استاندارد خانه سالمندان
برای خرید این فایل روی دکمه پرداخت و دانلود کلیک کنید.
این فایل توسط موسسه آکادمیکال ویرایش و جمع آوری شده است. این فایل قابل ویرایش و چاپ بوده و از اجزا و آبجکت های آن می توانید برای پرزانته طرح های حرفه ای و پروژه های دانشجویی خود استفاده کنید. همچنین موسسه آکادمیکال در زمینه های ذیل آماده ارایه خدمات به شما عزیزان می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره با ما تماس بگیرید.
سفارش انجام پروژه های حرفه ای و دانشجویی
طرح نهایی معماری و رساله و پایان نامه کارشناسی
ارایه مقاله و پروژه های آموزشی و آماده دانشجویی برای دروس مختلف دانشگاهی
نگارش پروپوزال و پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری معماری و نگارش مقاله
راهنمای آزمون نظام مهندسی ساختمان در رشته معماری
مشاوره و آموزش معماری
جزوات دانشگاهی و جزوات کنکور کارشناسی ارشد معماری و معماری منظر